SETIAP KLIK ANDA MEMBAWA MAKNA YANG BESAR KEPADA SAYA

Sunday, August 29, 2010

KAD RAYA ATAU SMS RAYA?


Sedar tak sedar dah hampir sebulan kita nak sambut Syawal. Kalau dulu, hari pertama Ramadhan aje dah sibuk beli kad raya.., 
 
dah sibuk menjalankan sesi menghantar dan membalas kad. 

Tapi sekarang tradisi kad raya macam dah pupus. Kad raya macam dah dilupakan. Posmen pun kalau datang rumah, kita buat derk aje. Kalau dulu, dengar aje bunyi motor en.posmen, teruja kita nak tengok ada tak kad raya untuk kita kan? So pada zaman ini, mana yang lebih praktikal? Kad raya atau sms raya?
Haa kepada yang dapat kad raya tu, silalah balas. Pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas. Kepada yang agak2 nak jimat duit beli kad raya ngan setem, rajin2 la beli top up buat sms ucapan raya. Bukan wajib pun tapi sekadar sebagai tanda ingata.. Selamat hari raya semua!

10 comments:

sop said...

tujuan kad raya ialah menyampaikan ucapan salam aidiftri dan memohona maaf serta pengganti diri..
duku mungkin kemudahan sukar dan terbaik ialah kad raya..
ttp skrg teknologi dah mantap..
guna yang terbaik dan jimat :)

Dark Half said...

setuju ngan sop
wpun sentimental value tu mungkin akan lenyap tp yg penting adalah ingatan

afzan said...

org skang tag gambo kad raya kat fesbuk je. senang dan murah katanya. satu kad boleh tag sampai beribu-ribu org

Reyha said...

dah 2-3 tahun xdapat kad raya. hukhuk

Aqila Sarah said...

kalau rajin kad laa .
kalau malas text je .
HOHO

cik miss said...

dulu2 mse sek rajin la nk hntar kad..skrg xsempat dh nk menulis..forward je sms raya kt kwn2 tp kt yg teristimewa reka ayat sendiri...hihihi...spe teristimewa tu..ada ke??huhuhu

cik miss said...
This comment has been removed by the author.
syahrilhafiz said...

selalunya kad2 raya ni..
couple je suka hantaq mai, hantaq pi..
nak jimat msg sudah..haha

mijieywardie said...

sms la.. klik2.. send.. senang..

Moque ^_^ said...

kad raya ngan sms..aku wat dua2..hehhe..

klu kad raya ni kan, ade nilai sentimental.x tau nape, perasaan tu lain..kadang2, bila nak dekat raya neh, aku selongkar balik koleksi kad raya yg kawan2 bagi. tersenyum sendiri masa baca balik..

klu yg sms ni pun boleh jugak la tp hilang kene delete je lps 1-3 bulan raya.

apapun cm dark half ckp, ingatan kita pada mereka dihari raya ni la yg paling penting.

*pendapat den ajo..* :)