SETIAP KLIK ANDA MEMBAWA MAKNA YANG BESAR KEPADA SAYA

Wednesday, August 11, 2010

JUADAH BUKA PUASA

BERBUKA APA TADI?


Mungkin agak lambat la buat entry pasal berbuka sedangkan berapa jam aje lg nak sahur dah. Tp buat jugak la. Lambat pun lambat la.. Haa tadi korang berbuka apa? Kat mana? Saya of course la kat umah. Hari ni mak masak soto. Tadi, dengar aje azan, capai kurma, minum air. Lepas minum air, sempat tu ambik gambar soto yg dah ready utk masuk mulut. Tp sayang seribu kali sayang. Memory card reader buat hal. Tak detect la pulak!!! Cable hp ni ntah duk mana. Puas mencari [salah 1 sebab knp lambat wat entry ni], last2 rembat aje pic soto yg mcm ala2 mak masak td kat google. Settle masalah. Mcm nilah yg saya mkn td..
soto
Buat abangku yang berbuka kat luar dgn buah hati td, rugilah dikau tak dapat makan soto. Yum yum sedapnya. Bukan nak puji, tp air tangan mak memang sedap. Lain mcm yg cari kat kedai @ bazar ramadhan. Buat akakku yang jauh dimata pulak, tp adikmu ni dah tlg makankan soto tu. Siap bertambah! Haa ni nak tanya la.., sape tahu kat ampang, kat mana ada jual tepung pelita yang sedap? Last year ade beli tepung pelita kat pandan indah [depan bomba]. Memang sedap sangat! Hari2 jd pembeli setia. Tp td pegi la sana, tgk dah takde. Mungkin brader tu dah tak jual kat sana kot! So sape2 yang tahu mana ade jual tepung pelita yg sedap, yang tak jauh sangat nk pegi, sila2 la share..
kempunan nak makan
Bukan apa, biasanya tepung pelita yang org jual kat bazar ramadhan tu selalu manis sangat la, lemak sangat la.. Kadang2 keras, kadang2 terlembik.. Memang tak dapat lawan yang brader last year jual.. Huhuhu.. Tolong daku bantu daku..

7 comments:

pemanas cerita said...

perghh best gile juadah ko.lpas mkn jdi ula sawa x?hehe

Mulut Bercakap said...

sedap nya soto.... slurpppp

shark said...

tepung pelita tu xdek api..
kalu ada api br best:p

Mulut Bercakap said...

apa la mak panas masak arini kan?

Apa Yang Panas said...

hari ni mak saya masak simple aje..udang tempura,ayam goreng,sambal ikan bilis dgn sup sayur. mulut makan apa? ops lupa nk ckp, pencuci mulut mak saya wat biji nangka.. penah makan?

Mulut Bercakap said...

sedapppppnya.... mulut makan simple aje... ayam goreng kunyit, sup sayur. mulut masak. gulai ayam, ikan percik & ikan bakar mulut beli :)

Moque ^_^ said...

ini mmg agak panas neh..hehe..time waktu2 puncak nak berbuka tu mmg nafsu mkn membuak2..tp bila buka puasa, sikit jerk makan..hahaa..

*caya ke aku mkn sikit..?*

meh dtg sg buloh pekena tepung pelita ngan murtabak.