SETIAP KLIK ANDA MEMBAWA MAKNA YANG BESAR KEPADA SAYA

Wednesday, February 2, 2011

PERLUKAH PELUANG KEDUA???

Perlukah peluang kedua dalam perhubungan? Tidak kira bagi pasangan bercinta atau suami isteri, perlukah diberi peluang kedua setelah anda ditinggalkan tidak kira atas apa sebab sekalipun? Perlukah dilayan dan diberi peluang pada pujuk rayu sidia untuk kembali bersama @ rujuk?
Anda ditinggalkan oleh pasangan anda. Mungkin kerana orang ketiga. Tup tup tup sidia tiba-tiba menghubungi anda dan pujuk rayu anda untuk kembali padanya. Tidak kisahlah anda pada waktu itu dah ada pengganti atau belum. Apa tindakan anda? Ada ke peluang kedua untuk orang macam ni? Waktu taknak senang-senang buang anda dari hidup dia, bila luka kat hati agak-agak dah nak sembuh, dia datang lagi.. Amboi banyak cantik!!! Kalau saya, maaf tiada peluang kedua untukmu sayang!!! Apa respon anda? Terima kerana hati masih sayang @ belum ada pengganti atau reject walaupun masih ada perasaan padanya? Kepada yang bergelar pasangan kepada seseorang, hargailah pasangan anda sebaiknya kerana peluang kedua belum tentu ada!

18 comments:

neesa said...

hermm dpn pade keadaan.
but biasenye jwpan aku words friend is most suitable than give a chance,, soryy bye-bye

MiMie AddNin said...

tgk la situasi cmne..
tp biase la manusia, tak de yg perfect..
so, pluang kedua untuk btolkan ape yang salah pada peluang pertama..

nur haslinda zainal said...

emm lw ati masih syg, tak salah lw kite bg 2nd chance utk dy ~ sebab tak sume owg perfect kn (; tp depends jugak dgn situasi ..

Eza said...

my personal opinion, everyone deserves a 2nd chance ;)

LadyBird said...

kalau lady la.. lady xnak..
cukuplah sekali kau lukakan hati ini..
walau masih ada saki baki sayang, bakal dilemparkan dalam gaung... terkubur bersama kenangan..

zati embong said...

kalau jat,bila xnak,bt cmne pun mmg xbleh nk trima balik.O.o

follOw sini.

Epul said...

2nd chance is acceptable. Kenkadang, with the second chance kita dah belajar dari 1st chance dulu.

Fuziani JSR said...

Terpanggil utk memberi komen....
Sebagai manusia kita sering bertindak mengikut hati dan perasaan mybbkan kita terlupa bahawa ada hati yg terluka. 2nd chance mungkin boleh membetulkan kepincangan insan spt itu tapi bgantung kpd keadaan dan kekuatan kita bila kemungkinan disakiti buat kali kedua.

nurHeart said...

::perfection is a flaw::

we r humans - we make mistakes, we fail sometimes, we disappoint others & ourself, but every second is a SECOND CHANCE, stop worrying what we did and worry what we can do..

salam singgah =)

KUREKURE COMEL said...

kalau kesilapan kali pertama...blh dimaafkan lg....kalau kali kedua blh sabar lagi....kali ketiga...cau dulu la....huhuhu

eita said...

kalau aku lah...sorilah....
dah takde mood nak sambung balik...

sitihanisahali said...

walaupun dah bg peluang ke-2,keadaan x kn same dgn sebelum tu :)
hehe

little cart00n said...

everyone deserve for a second chance!
tapi bergantung pada keadaan..
yang penting, sebelum beri second chance kepada seseorang, fikir sehabis baik! :)

: husna : said...

bergantung pada keadaan b4 bg 2nd chance. besenya kalau terlalu sangat bg muka org akan jadi tak seyes dalam pape perkara pun. so, bek tak yah.

musZyguRlz said...

akan dipertimbangkan...x salah kalau kite bagi peluang untk si dia berubah...tapi kalo die buat lagi....say bye2 jer la...campak die kat 'PD'...bagi buaye ngappp!!!!

M.a.s.u.r.i said...

peluang kedua akan diberikan..lihat pada situasi...kalu da kawen n laki tue curang sampai tahap berzina ngn pompuan lain, NO WAY!!

tp kalu kslhn curang or aper2 yang biasa, maafkan n cuba mulakan hidup baru...tp kalau asyk2 ulang lagi kslhn y sama, bye2...

myhatiku said...

entry nie betol2 tepat pd masenye utk myhatiku..bukannye disebabkn ade org ketige..tp disebabkn rase serik bile hati sentiase d sakiti..perlu ke diberi peluang lagi..oh,dilema...~

papadam said...

Bergantung. Kalau keengganan memberi peluang kedua mengurangkan kebahagiaan sendiri... Mungkin juga kerana memberi peluang kpd anak2 utk mempunyai family yg lengkap....