SETIAP KLIK ANDA MEMBAWA MAKNA YANG BESAR KEPADA SAYA

Saturday, March 26, 2011

DITIPU, TERTIPU DAN MENIPU

DITIPU , TERTIPU DAN MENIPU..


Antara lelaki dan wanita, siapa yang paling banyak ditipu? Dan siapa yang selalu tertipu? Dan siapa pula yang selalu menipu?Setuju tak kalau saya katakan wanita yang paling banyak ditipu dan tertipu manakala lelaki yang paling banyak menipu? Wahai lelaki, jangan marah..Berdasarkan penelitian di England, kebanyakan lelaki berbohong 3 kali sehari! Wow bayangkan berapa kali lelaki berbohong dalam setahun? Setahun 1092 kali lelaki berbohong manakala wanita berbohong cuma 728 kali setahun. Ini bukan saya kata, tapi info dari majalah rapi. Tapi jika difikir-fikirkan, di dada-dada akhbar saban hari pun kita tengok banyak kes wanita ditipu oleh lelaki. Kenapa agaknya? Kerana lelaki terlalu suka menipu dan mengambil kesempatan atau  wanita yang terlalu mudah percayakan lelaki? Tepuk dada tanya selera..

kan bagus kalau hidung jadi camni bila menipu :)

10 comments:

selera4u said...

owh tipah tertipu

cinta nabella said...

saya SOKONG !! haha

toyolkiut said...

tngok situasi..
kdang2 dua2 mnipu dan tertipu..
hehe..

Qutiq Ishanee said...

tknk lahhh hidung pnjg camtu. nnt kalau qutiq tipu sunat, hidung pnjg. qutiq tknk pnjg kn hdung kemek qutiq. qutiq nk mancung kn je. bia rmai yg sukaaa :) hoho

amimarz said...

zaman skrg susah nak ckp sapa byk tipu sapa... ppuan & laki sama je keupayaan utk menipu, ditipu & tertipu...

+akufobia+ said...

kan best kalau boleh nampak dosa.

fahmi said...

sape2 bleh mnipu... chance yg sama jer...

kdg2 lelaki x mnipu tp pmpuan yg tipu laki 2 plak... kdg2 pmpuan yg kna tilu kt laki...

pape hal, lbey kurg jer dia punye ability to lie...

amranaiman said...

same je.. kalu dh kaki menipu tu.. xkira mana2 jantina..hahaa... semuanya atas diri sndri..=)

Caythrine Amanda said...

em..zaman sekarang..xkesahlh nak menipu ke pe..janji selamat..
ish rs cam nak sepak2 je if kantoi yg tipah tertipu..ahaks..

Akasia Holiday said...

Tak tentu jugak.
Kadang2 yang lelaki kena tipu ngn pompuan. Kadang2 yang pompuan kena tipu ngn lelaki.

Yang penting kejujuran antara satu sama lain. :)